Virum Gruppe er en blå spejder gruppe, der har eksisteret siden 1964 udelukkende på baggrund af frivilligt arbejde. Gruppen er en del af Mølleå division under Det Danske Spejderkorps.
Alt det daglige spejderarbejde foregår i Virum Gruppes spejderhytte Myretuen, ved Furesøens bred. Her har vi masser af plads og remedier til at boltre os med.
Opbygning
Opbygningen af gruppen kan kort forklares således:
Minispejder (Waingunga) mla@virumgruppe.dk
2.- 3. klasse
15 spejdere fra hver årgang
30 spejdere i alt
Tirsdag 18.00 – 19.30 (20.00)
Juniorspejder (Seeonee) jla@virumgruppe.dk
4.- 5. klasse
15 spejdere fra hver årgang
30 spejdere i alt
Torsdag 18.30 – 20.30
Tropsspejder tla@virumgruppe.dk
6.- 9. klasse
30-40 i alt
Mandag 19.00 – 21.00
Klanspejder (Skråklan) kla@virumgruppe.dk
16+
Så mange der har lyst
Onsdag 19.00 – 21.00
Vi følger skolens klassetrin når vi skal finde ud af hvilken gren den kommende spejder hører til.
Udover en ledelse til hver gren, som vi har et mål om skal bestå af mindst fire spejdere, har vi en gruppeleder som man kan kalde ”ledernes leder” der binder de forskellige grene sammen. Hvis man skulle have brug for at få fat i ham, kan han kontaktes på mailen: gl@virumgruppe.dk
Engagement
På en almindelig uge deltager 100 spejdere på spejdermøder i Myretuens rammer. Gruppens ledelse består af syv ildsjæle der brænder for at lære spejderfærdigheder og -værdier videre til børn og unge. Vores frivillige spejderledere ligger gennemsnitligt ti timers arbejde pr. uge, for at give de bedste spejderoplevelser til Virum Gruppes spejdere.
For at vi kan skabe de bedste rammer for spejderarbejdet, forventer vi både opbakning og engagement fra vores spejderforældre. Spejderforældre kan for eksempel hente og vaske viskestykker og karklude, køre trailer til og fra ture eller stå klar med en skruetrækker, når noget skulle gå stykker. De kan også sidde med i bestyrelsen, eller deltage aktivt på vores 2 årlige arbejdsdage, nærmere betegnet Myretuedage.
Venteliste
Hvordan fungerer ventelisterne pr. årgang?
Ventelisten er størst for mini-spejdere, som er den eneste gren, der optager nye spejdere hvert år. For de ældre årgange gælder, at kun hvis der er en spejder, der stopper, tages der en ny ind. Og i det tilfælde tages den første på ventelisten fra den pågældende årgang. Hvis det f.eks. er en 3. klasse der stopper, tager vi den første på 3. klassernes venteliste.
Hvornår kan jeg skrive mit barn på venteliste?
Vi holder vores ventelister efter at man skrive sit barn op, når det er startet i skole, derfor tidligst når de starter i 0. klasse. Dette er både for at sikre, at barnet rent faktisk har en interesse for det, men også for at gøre arbejdet med ventelisten nemmere, da vi følger skoletrinene.
Hvordan optages nye spejdere?
Hver august optager Virum Gruppe 16 nye mini-spejdere. Kravet for optagelse er i første instans, at man skal være begyndt i 2. klasse.
Da der er stor søgning på at blive spejder, har vi i Virum-gruppen ventelister pr. årgang. Det betyder, at ventelisten optager nye mini-spejdere ud fra følgende kriterier:
- Vi tilstræber en lige kønsrepræsentation og optager derfor maksimalt 8 drenge og 8 piger årligt. Det gør vi, fordi det er erfaringen, at en ligevægt fremhæver alle de gode nuancer ved at være spejder.
- Vi giver fortrinsret for søskende til spejdere, der allerede er aktive i Virum-gruppen. Det gør vi, fordi det er erfaringen, at det bidrager til et større forældreengagement.
- Dato for opskrivning på venteliste.
Senest april måned kontaktes de nye mini-spejdere, som tilbydes optag i august. Hvis der bliver plads i en af enhederne løbende, skriver den ansvarlige leder ud på ventelisten ud fra ovenstående princip.
For at sikre sig den plads, man bliver tilbudt, skal man svare på den tilsendte mail indenfor en given tidshorisont. Svarer man ikke tilbage indenfor deadline eller generelt ikke giver svar, vil man blive slettet fra ventelisten, og pladsen vil gå videre til den næste på listen.
Hvis jeg ikke tilbydes optagelse?
Hvis du ikke tilbydes optagelse, står du fortsat på ventelisten. Er der frafald iblandt de optagne spejdere, suppleres der med optag såfremt lederne vurderer det giver mening i forhold til årsprogrammet og sammensætningen af nuværende spejdere.
Kan jeg ”prøve” at være spejder, for at se om det er noget for mig?
Dette er ikke muligt for mini-spejdere. Søgningen er så stor, at ventelisten dikterer hvem der starter hvornår. Derfor vil det være ærgerligt at besøge et fuldt hold uden muligheden for starte efter besøgt møde.
Hvor lang tid går der fra at jeg er skrevet på venteliste til at jeg starter?
Som udgangspunkt er det en god ide, at skrive sig på venteliste når barnet starter i 0. klasse (tidligst), dvs. to år før de kan starte som mini-spejder. Det er – givet optagelseskriterierne – ingen garanti for optagelse.
Kan mit barn blive på ventelisten hvis vi takker nej til en plads?
Har man først fået en mail med tilbudet om en plads skal man enten takke ja eller nej indenfor den givne tidshorisont. Det er altså ikke muligt at vente til næste gang, der bliver en plads ledig.
Ønsker man en plads på et senere tidspunkt, skal man skrive sig op på ny.
Du skriver dig på ventelisten her
Man er meget velkommen til at skrive til de andre grupper i divisionen for at høre om de har plads eller mangler en spejder på en årgang her.
Spørgsmål omkring ventelisten er altid velkomne på mailen: venteliste@virumgruppe.dk